Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η πόλη των τρελών

Έχει τρελαθεί ο κόσμος σε αυτήν την πόλη. Το βλέπεις κάθε μέρα στα μάτια τους, στις ρυτίδες των προσώπων τους, στο σφιγμένο στόμα τους. Ακόμη, το βλέπεις στον τρόπο που περπατάνε - βιαστικά, βίαια παρασέρνοντας ο,τιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους ή, από την άλλη, προσεχτηκά, γεμάτα αηδία μη και σε ακουμπήσουν. Την τρέλα, σε αυτήν την πόλη, και την απόγνωση τη βλέπεις και στο ντύσιμο. Καμιά αίσθηση γούστου από τη μία, πλήρης αδιαφορία για την αισθητική και, από την άλλη, τη βλέπεις στα εξεζητημένα, πανάκριβα μερικές φορές ρούχα. Ο κόσμος τρελάθηκε και δε φοβάται να μιλήσει με άγνωστους στο δρόμο και να μοιραστεί τον πόνο του, τραγουδάει στο μετρό δυνατά και παράφωνα, θυμώνει όταν του ζητήσουν να δείξει ευγένια ή κατανόηση και αδιαφορεί για ο,τιδήποτε κι αν συμβαίνει γύρω του.

Η τρέλα σε αυτή την πόλη φαίνεται στους τοίχους της, που δυστυχώς, είναι πια το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που δεν το έχει φρενάρει η λογοκρισία.

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ έχεις ορθογραφικό έλεγχο???

    Τι είναι αυτό το "μυραστεί"??

    :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oti moirazontai ton pono tous me oles tis aisthiseis! Akomi kai me ti muti!! E...H wra eftaige..! Pesate oloi na me fate... AMESWS!!! :o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να υποθέσω ότι μιλάς για την Αθήνα;
    Κάπως έτσι μου φαίνεται και μένα που τον Ιανουάριο κλείνω ένα χρόνο εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Claire..Ναι, για την Αθήνα μιλάω. Είχα πολύ καιρό να κατέβω στο κέντρο, να χρησιμοποιήσω μετρό και τα λοιπά και σοκαρίστικα με τη μούρλα των ανθρώπων. Νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει είναι και χειρότερα. Τι να πω? Η οικονομική κρίση φταίει, το απάνθρωπο αυτής της πόλης ή ότι εγώ έχω γίνει πολύ ευαίσθητη? Τέλος πάντων, το μέλλον είναι μπροστά μας και μας περιμένει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή