Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ένας χειμώνας που επιμένει

Αγαπητό Ημερολόγιο,

Photo: "A study in melting snow" by K. Kostagiannis

πήγε 6 Μαρτίου. Επίσημα έχει μπει η άνοιξη. Ωστόσο, ο καιρός είναι κρύος, βροχερός και μουντός - πολύ περίεργος για το πώς μας είχε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Βλέπεις μπήκε η άνοιξη χωρίς να φύγει ο χειμώνας.

Το έχω αισθανθεί πολλές φορές αυτό το συναίσθημα και είναι παράξενο. Ταυτόχρονα είναι και ακαθόριστο γιατί είναι δύσκολο να προσδιορίσεις πότε αρχίζει και πότε τελειώνει κάτι, πόσο μάλλον να νιώσεις συναισθήματα. 

Οι άνθρωποι αρέσκονται να παίζουν με τα συναισθήματα των άλλων. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό - πιθανόν να φταίει που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα δικά τους. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι έτσι αισθάνονται καλύτερα.

Αγαπητό Ημερολόγιο νομίζω πως ήρθε η ώρα να σε χαιρετήσω γιατί μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω. Το βλέπεις, άλλωστε, πόσο σκόρπιες είναι οι σκέψεις μου. Βλέπεις, εγώ. η ίδια, για μένα δεν μπορώ να καταλάβω αν τελικά  εισβάλλει η άνοιξη στο χειμώνα ή ο χειμώνας αντιστέκεται γεμάτος επιμονή και πείσμα. 

ΥΓ: Είναι όμορφη αυτή η κατάσταση, το μεταίχμιο. Ίσως, η μια εποχή να θέλει, απλώς, να νιώσει για μια στιγμή τη μαγεία της άλλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου